JP Tangotábor

RÓLUNK Bemutatkozó

Kulik Johanna:

Gyermekkorom óta vonzódom a tánchoz. Először klasszikus balettoztam, majd ritmikus gimnasztikával folytattam, később szertornáztam. Már ez idő alatt is érdekeltek a páros táncok.17 évesen kezdtem az akrobatikus rock and rollt, amelyből később Országos Bajnokságot nyertünk.

Közben szervedélyesen néptáncoltam, görög és délszláv táncházba jártam. Majd jött a jazzbalett, modern tánc, sztepp, flamenco, afro, hipp-hopp, boogie-woogie, swing, salsa, melyeket fanatikusan űztem. 19 évesen a versenytánc lett a fő műfajom, melyből szintén nyertünk Országos Bajnokságot.

Időközben a Magyar Tesnevelési Egyetemen szereztem testnevelői és gyógytestnevelői diplomát. Emellett 5 táncos szakirányú diplomával rendelkezem: C kategóriás társastánc oktató, B kategóriás versenytánc oktató, néptánc oktató, moderntánc oktató (klasszikus balett, jazzbalett, modern tánc) valamint aerobic oktató.

Több nyelvvizsgám is van: angol felsőfok, svéd és finn középfok, spanyol középfok

Lányaim Izabel, Noémi, Glória szintén a tánc szerelmesei.

1996-ban a tulajdonos Janik Gáboral alapítottam meg az Oktogon Tánc Centrumot, melyben főállású ügyvezető igazgatóként és tánctanárként dolgoztam. Emellett kezdtem el intenzíven foglalkozni az Argentin tangóval amire az “Egy asszony illata” című film és Al Pacino ihletett. Tudtam ez az én táncom, és minden más táncműfajt abbahagytam a tangó kedvéért. Ez lett az életem.

Először 1998-ban jártam Buenos Airesben tanulmányúton, majd a következő években 11-szer utaztam ki 4-5 hétre, hogy a tangó erdeti gyökereitől a legmodernebb technikákig mindent elsajátítsak. Egykori parneremmel, Josip Bartulovic-csal 2000-2015-ig tartó közös pályafutásunk alatt értem el eddigi legnagyobb sikeremet. A 2003-ban Buenos Airesben megrendezett argetin tangó világybajnokságon színpadi kategóriában 200 páros közül a 4. helyezést értük el. A verseny után a leghíresebb milongákon léptünk fel a tangó őshazájában.

 

Korom Péter

9 éves koromtól aktívan, versenyszerűen sportoltam egészen 20 éves koromig. Számos sportágban kipróbáltam magam, de maga a mozgás szeretete jobban vonzott, mint a győzni akarás, így érdemi győzelmeket nem értem el.

20 évnyi munka és két hosszú párkapcsolattal magam mögött, munkától kiégve és kissé elveszve talált meg a tangó. 2010-ben egy színházi előadáson láttam meg Johannát akkori partnerével és rögtön tudtam, ez az én táncom.

Elkezdtem csoportos órákra járni, majd magánórára és hamarosan a tánc átírta az egész életemet. Johannával a magánéletben pár lettünk, de persze az iránta és a tánc iránti vonzalmam mindenhová elkísérte, így minden órán, tanfolyamon és előadáson ott voltam. A négy évig tartó együttműködésünk végül 2015-ben egy táncpartneri kapcsolatban csúcsosodott ki, melyet azóta is sikeresen folytatunk.

A tangóban megtestesülő eszmények és gondolatok a kezdetektől formálják a személyiségemet, alakítják az életemet és olyan mélységeket és magasságokat mutatnak meg, amelyeket eddig sosem tapasztaltam. Célom, hogy ezeket átadjam tanítványaimnak és megmutassam nézőinknek. Mert hiszem, hogy már csupán a tangó elmélyült művelésével is jobbá, többé válhatunk.

 

Galéria

Tangotanárok Budapest
Kezdő tangó tanfolyam
Johanna Péter tangó
Tango Budapest
Tango Show
Tango előadás Johanna Péter
Johanna Péter Tango
Tango tanfolyam Johanna Péter

 

Rólunk mondták

“Öszhangban vagytok és harmóniában. Példát mutattok arra, hog milyen egy jól működő egyerangú férfi-nő kapcsolat  mind az életben, mind a táncban. Türelmesen, szeretetteljesen viszonyultok a tanulni vágyókhoz, egyerangú félként.”

Hábermann Lívia,

“A végtelen türelem és odafigyelés mindenkire, a profizmus, az állandó magas színvonalra ügyelés, és az állandó jókedv és mosoly! 🙂 “

Komka Éva,

“Szakmai tudás. Csapatépítő képesség, ahogy összehozzátok az embereket. Személyesfigyelem egyénként is a tanítványokra. Kedvesség, vidám hangulat, de emelett korrekt hozzáállás = a hibák kijavítása, hiszen ez elengedhetetlen a fejlődéshez.”     .      

Kispál Péter,